Una finestra oberta a la natura

La vall del Madriu-Perafita-Claror és un paisatge cultural. Testimoni viu de la història, mostra el resultat de la interacció entre l'home i la natura. Les bordes, els orris o les feixes de pedra seca són exemples vius que mostren com l'home ha sabut conviure amb la vall, aprofitant elements com l'aigua, la pedra i el ferro per interactuar-hi i donar forma al que és avui patrimoni comú de la humanitat.

En aquest projecte interpretatiu volem obrir una finestra a aquest patrimoni humà i natural.

Client
Vall del Madriu-Perafita-Claror

Serveis
 • Direcció d'art
 • Disseny d'espais
 • Disseny Editorial
 • Disseny gràfic
 • Il·lustració
 • Materialització

  Un projecte interactiu i divulgatiu

  La interacció entre la natura i l’home constitueix l’eix central de la nostra proposta i l’evolució natural del que ha estat i serà la VMPC.
  Per materialitzar-ho, utilitzem dos elements a la coberta del senyal: d’una banda s’inclou un element de misteri i joc, un pany similar als usats en refugis i bordes. D’altra banda, i per a reforçar el component didàctic, s’inclou un reclam en forma de pregunta a la coberta de cada cartell. S’inicia així un diàleg amb l’usuari perquè descobreixi la resta de la informació a l’interior del senyal.

  Disseny d’espais

  Homenatge a la tradició

  La coberta del senyal és la que ens serveix per realitzar el joc interactiu. La tanca, que imita les tradicionals de bordes i refugis, és una invitació perquè el visitant obri el llibre.

  Il·lustració i redacció publicitària

  Redescobrint el patrimoni de la VMPC

  Les preguntes, adaptades a cada senyal, ens serveixen d’element introductori que reforça el contingut didàctic que es troba a l’interior. Un contingut que s’explica a través d’un text informatiu i de diferents il·lustracions més o menys esquemàtiques segons el tema.

  Disseny de mobiliari

  Per a tots els públics

  Passat i futur s’entronquen en una proposta realitzada amb materials identitaris de la vall, com són el ferro i la fusta. En un gest de complicitat amb els més petits, afegim un escaleró al peu del tòtem per facilitar-los la lectura del senyal.

  T’ha agradat?